Ahad, 12 Ogos 2012

Baofeng UV-5R first impression

Lama tak update blog nih. Kelmarin baru dpt radio ni dari local supplier utk kegunaan sendiri. Agak menarik juga radio ni. Programming pun tak sukar sangat kerana byk video berkenaan radio ni kat youtube. Bentuk pun solid dan sebijik mcm TYT TH-F8 cuma model ni dual band. Audio pun sedap juga. Kelebihan pada bateri dia sebab guna li-ion 1800mAh so handie ni agak ringan kalau berbanding handie yg guna bateri NiMH. Harganya pun tak berapa mahal. RM220 utk satu set handie memang berbaloi-baloi. Cuma kalau nak program lebih baik ada cable. Tgh recce cable pulak ni dgn harga yg murah. Dengan cable handie ni boleh set alphatag kat nama channel. So tak pening kepala!! Utk handie ni saya bagi 4.5star.

1 ulasan:

Waseem berkata...

like the post..is it possible to use it for plastic card printing.